Nova dohodninska lestvica, še večja odbavčitev! Predlog ministra Križaniča.

Minister Križanič je ponovno razburil javnost. Njegov predlog o višji obdavčitvi “bogatih” ni samo žalosten ampak prav smešen. Slovenija se že zdaj uvršča na 1. mesto kot država z najvišjo obdavčitvijo. A bistroumnemu Križaniču to ni dovolj.  1. mesto želi še utrditi, da nas ja katera država ne prehiti!

Meje slovenske progresivne lestvice so postavljene zelo nizke (3-4× nižje od držav s katerimi se tako radi primerjamo). V Sloveniji se za bogataša šteje že oseba, ki na leto zasluži več kot 14.820,83€ neto. Torej na mesec okoli 1200€. Vse kar zasluži več je obdavčeno s stopnjo 41%. In kaj lahko taslovenski  “bogataš”  kupi za ta denar? Vzemimo primer, da skoraj polovico zneska da na stran (500€) in životari s 700€ na mesec. Slovenski bogataš bo tako za malo boljši avto (30.000€) zbiral 5 let, za garsonjero (luknjo) v Ljubljani (100.000€) pa skoraj 17 let. In to naj bi bil “bogataš”? Da, bogataš po slovenskih merili in kot da to ni dovolj, minister Križanič želi sposobne, ustvarjalne, podjetne ljudi še bolj odbavčiti. Mislim, da je kakršen koli komentar odveč. Močno dvomim, da bodo predloge zares upoštevali, a kljub temu je zelo žalostno, da vodilne položaje v Sloveniji zavzemajo ljudje s tako neumnimi predlogi.

This entry was posted on Wednesday, August 26th, 2009 at 3:04 pm and is filed under Šport in rekreacija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

 

Komentirajte